deliyiz biz

Çarşamba, Nisan 11, 2007

MUTFAK !

Bir dönem herkesi ekranlara bağlayan, pek çok tatışma programına konu olan bir dizimiz vardı. Anneyle baba çocukların yanında fikir ayrılıklarını, anlaşmazlıklarını tartışmamak için, "mutfak!" sinyaliyle koşar adım odadan çıkar, genelde bir anlaşmaya varamadan geri dönerlerdi. Tam bu kıvamdayız biz de şu sıralar.

Küçük adam yanında ne söylense anlıyor, bir de üstelik konuşmalara dahil olup yorum yapıyor. Biz de büyük reisle birbirimize bakıp, dehşet içinde kıvranıyoruz ne yapacağız diye. Yanından ayrılmak, bir başka odada konuşup bir anlaşmaya varmak da mümkün değil, küçük adam peşimizi bırakmıyor.

Bu durumda bize düşen o uyuyana kadar çenemizi tutmak, kızgınlığı, anlaşmazlığı içimizde tutup oturmak oluyor. O kadar alışmışız ki her şeyi anında konuşup, tartışıp çözümlemeye; bir kaç saat beklemek oldukça zorluyor bizi. Şişiyorsun, ters ters bakıyorsun, konuşamayınca küçücük olay şişiyor, balon oluyor. İçimizde patlıyor.

Bu işe derhal bir çözüm bulmak gerekiyor.

Mors alfabesi mi öğrensek acaba?

2 Comments:

  • malesef bizde aynı durumdayız. yanlız bizim tartışma konumuz hep oğluşun eğitimi hakkında, ben sürekli eşime kızıyorum şunu yapma bunu yapma diye ,bizim oğlan bana düşman oluyor(çikolata ,şeker dondurma yiyemeyince) henüz cevap vermesede eminim içinde biriktiriyor yakında patlar .çözüm zor ,anında konuşamazsak zaman geçince unutuluyor sinirlerde geçiyor.mors alfabesi iyi bir çözüm.

    By Blogger uykucu, at 11:05 ÖÖ  

  • Evet Figencim,
    Çocuk yetiştirmek çok zor işmiş meğer. Karı koca bir iletişim yolu arıyoruz yana yakıla. Mors alfabesi, işaret dili, ne olursa artık. İşin komik tarafı bu küçük canavarlar o kadar uyanık ki; bu dilleri çözmeleri de fazla zamanlarını almayacaktır eminim.

    By Blogger bkaya, at 12:09 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home


 
javascript hit counter